HWL Membership voor MKB

Onbeperkt Arbeidsrechtelijk & HR advies voor een vast bedrag per maand.

Onze juristen en HR specialisten hebben de expertise en ervaring in huis om je continu bij te staan  en jouw visie en strategie stap voor stap tot leven te brengen.

Vanaf € 75 per maand

Het HWL membership voor MKB

Bij Het WerkLab geloven we dat werkgevers zich moeten kunnen focussen op hun kernactiviteiten zonder zich zorgen te maken over complexe arbeidsrechtelijke kwesties en HR-vraagstukken

Onbeperkt eerstelijnsadvies

Het HWL Membership MKB is zo toegankelijk dat zelfs Google en ChatGPT er niet tegenop kunnen. En anders dan Google en ChatGTP weet je met ons Membership zeker dat er rekening wordt gehouden met de actuele stand van zaken, de omstandigheden binnen jouw organisatie en met de persoonlijke aspecten die er spelen. Binnen ons Membership kun je gebruik maken van onbeperkt eerstelijnsadvies. Een hulplijn voor al je personeelsvragen…

 • waar je even kan checken of jouw gedachte klopt
 • hoe je een bepaalde CAO-bepaling of bepaling uit je eigen personeelshandboek moet interpreteren en toepassen
 • hoe je het beste kan reageren op een verzoek van je werknemer
 • of en hoe je het gesprek met je werknemer moet aangaan
 • wat je hierin wel en niet van je medewerker mag verwachten
 • en al die andere vragen die je mogelijk hebt.

En dit allemaal zonder dat de meter van een advocaat gaat lopen!
Met Het HWL Membership kun je met een gerust hart verder bouwen aan jouw bedrijf, wetende dat de arbeidsrechtelijke en HR-vraagstukken in goede handen zijn. 

Wat kost het?

Werknemers

Maandbedrag

0 – 25

 € 75,-

25 – 75

 € 150,-

75 – 150

 € 200,-

150 – 250

 € 250,-

250 – 350

 € 350,-

350 – 450

 € 450,-

> 450

Prijs in overleg

Wat houdt het in?

Met een vast bedrag per maand weet jij waar je aan toe bent en heb jij je eerstelijns HR advies en arbeidsrechtelijke vraagstukken met een gerust hart ondergebracht bij onze specialisten. De hoogte van het maandbedrag hangt af van het aantal werknemers dat bij jouw organisatie in dienst is. We zullen dit bij het afsluiten van het HWL Membership bij je opvragen en vertrouwen jou erop dat je het ons aangeeft als jouw organisatie krimpt of juist groeit.

Kent jouw organisatie meerdere entiteiten, dan tellen we (In principe) gewoon het aantal medewerkers bij elkaar op en hoef je dus niet voor iedere BV een apart HWL Membership af te sluiten. We zullen wel vooraf beoordelen of er in dit geval sprake is van een concern met één personeelsbestand, of dat de verschillende entiteiten te veel van elkaar afwijken om dit onder één HWL Membership te kunnen aanbieden. Denk daarbij aan een andere CAO die van toepassing is, andere HR contactpersoon en/of hele andere arbeidsvoorwaarden.

Maakt jouw organisatie ook gebruik van een flexibele schil (uitzendkrachten, detachering, ZZP) dan tellen we het gemiddeld aantal flexibele arbeidskrachten mee. Gaan er mensen in- of uit dienst dan horen we dat graag. We gaan dat niet controleren; we vertrouwen je. 

Hoe werkt het precies?

Bellen of Whatsapp

Voor een vast bedrag per maand kan je onbeperkt bellen naar de specialisten van Het WerkLab. Zij staan op werkdagen telefonisch en per Whatsapp klaar om jouw vraag te beantwoorden. We denken met je mee, geven je antwoord op je juridische vraag en checken zo nodig even de toepasselijke CAO of de bepaling uit het personeelshandboek.

Complexere vragen?

Is jouw vraag niet eenvoudig te beantwoorden, omdat hier een dossier (meerdere stukken) voor moet worden bestudeerd, dit een uitvoerig overleg vereist en/of er sprake is van een situatie waarbij er onderhandeld, geprocedeerd of gecorrespondeerd moet worden, dan valt dit buiten het eerstelijnsadvies van het Membership. Het WerkLab staat je dan graag tegen een vast uurtarief bij met raad en daad. 

Extra Member benefits

Uiteraard word je als Member van Het WerkLab ook als eerste uitgenodigd voor webinars en events en houden we je op de hoogte over actualiteiten, veranderingen in wet- en regelgeving en de laatste trends. Zodat je je kan voorbereiden op veranderingen. Verrassingen achteraf willen we je besparen. 

HWL Membership - overige voorwaarden

 • Na één jaar kan het HWL Membership maandelijks worden opgezegd tegen het einde van de maand. We gaan er uiteraard vanuit dat we veel langer met elkaar gaan samenwerken!
 • Je hebt geen vast contactpersoon vanuit Het WerkLab. Bij ons werken alleen maar specialisten. En juist om onze snelheid te kunnen waarborgen vinden we het belangrijk dat ieder van onze specialisten jou kan helpen met je vraag.
 • Valt jouw vraag of situatie niet (langer) onder het Membership, maar wil je toch graag dat Het WerkLab je (verder) helpt, dan doen we dat uiteraard graag. We werken dan met een vast uurtarief van € 185 euro per uur ex BTW, welke specialist je ook bijstaat.
 • Al onze tarieven kunnen jaarlijks per 1 januari worden verhoogd.
 • En tot slot geldt dat we een Lab-gesprek zullen aangaan als blijkt dat jouw organisatie een ander jasje nodig heeft, dan dit Membership. Omdat wij dit aantrekkelijk geprijsde Membership graag aan iedereen willen kunnen aanbieden, is het wel goed om met elkaar te evalueren (als dat nodig is) of het Membership wel het juiste jasje voor jouw organisatie is. Bijvoorbeeld als jullie enorm aan het groeien zijn en hier veel meer vragen uit voortvloeien dan bij de gemiddelde Member, of omdat jullie tijdelijk understaffed zijn op HR en het voor beide partijen fijner en beter werkt om hier op een andere manier aan bij te dragen.

Vraag HWL Membership MKB aan

 1. Vraag het HWL Membership aan.
 2. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
 3. We maken (telefonisch of via Teams) kennis met jou en jouw bedrijf.
 4. We bevestigen het HWL Membership aan je.
 5. Let’s go! Samen sterk in (jouw) werk!

Privacy is voor ons erg belangrijk. Wij gaan zorgvuldig om met de gegevens die je achterlaat. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Vraag het HWL membership MKB aan

 1. Vraag het HWL Membership aan.
 2. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
 3. We maken (telefonisch of via Teams) kennis met jou en jouw bedrijf.
 4. We bevestigen het HWL Membership aan je.
 5. Let’s go! Samen sterk in (jouw) werk!

Privacy is voor ons erg belangrijk. Wij gaan zorgvuldig om met de gegevens die je achterlaat. Lees hier meer over ons privacybeleid.